Onze bbq boeken tips van dit moment
Heb je net een kamado of andere barbecue gekocht, of ben je toe aan extra inspiratie? Overweeg dan eens om een goed bbq boek aan te schaffen. Een bbq boek is niet enkel leuk om zelf te kopen maar ook heel erg leuk om cadeau te doen aan een barbecue liefhebber! Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien op het gebied van bbq boeken. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van enkele van onze favorieten op dit moment. We zullen deze lijst ook zo nu en dan eens aanvullen met nieuwe toppers. Uiteraard zijn we ook enorm benieuwd naar overige aanraders! Laat deze achter in de reacties en wellicht dat we deze ook nog aan de lijst toevoegen!
Jort Althuizen bbq boeken
De boeken van de Nederlandse barbecue goeroe Jort Althuizen kunnen uiteraard niet ontbreken op deze lijst. We hebben een selectie gemaakt van onze favorieten. We konden niet echt kiezen welke we nou het allerbeste vonden dus hebben we er maar liefst 6 toegevoegd + het boek waar wij enorm naar uitkijken: Lowlands BBQ. Dit boek is gefocust op de lage landen (Nederland en België) en alles wat hier te verkrijgen is. We zijn zeer benieuwd!
Big Green Egg – Modus Operandi
Modus Operandi van Big Green Egg is niet zo maar een gemiddeld bbq boek. Dit boek heeft een flink prijskaartje maar dat krijg je ook dubbel en dwars terug! Het boek telt maar liefst 904 pagina’s, is bijna 5kg zwaar en heeft 322 (!) recepten! Dat is genoeg om bijna een jaar lang elke dag een gerecht uit te maken! Dit boek is gericht op de echte barbecue liefhebber. Een echte eye-catcher om thuis te hebben liggen. De gerechten zijn simpel uitgelegd en de foto’s doen je direct watertanden. Het ultieme barbecue boek!
Julius Jaspers bbq boeken
Onderstaande bbq boeken zijn onze favorieten van topchef Julius Jaspers. De BBQ bijbel is een van de vele boeken in de ‘Bijbel’ reeks en zit bomvol heerlijke recepten! Daarnaast wordt Julius Jaspers geroemd om zijn Smart BBQ methode, waarbij je zoveel mogelijk van te voren bereidt zodat je de meeste tijd met je gasten kunt doorbrengen. Ideaal voor zowel de beginnende als de gevorderde barbecue liefhebber.
Over Rook – Meneer Wateetons
In een van de workshops van Meneer Wateetons heb ik het boek ‘Over Rook’ gewonnen met een wedstrijd wie na 15 minuten het hoogste vuur had gemaakt. De workshop was enorm leerzaam, en om dan ook nog eens met zo’n mooi boek als ‘Over Rook’ naar huis te gaan was natuurlijk extra geslaagd! Dit boek is de beste handleiding voor iedereen die zich verder wilt verdiepen in het roken van eten met een barbecue. Het boek staat boordevol tips voor zowel warm als koud roken en bevat ook nog vele lekkere recepten! Een aanrader, net als de leuke workshops!
Yakitori & Korean BBQ – Jonas Cramby
Dit boek staat vol met heerlijke (kleinere) gerechtjes die je kunt bereiden op Koreaanse en Japanse stijl. Ideaal om heerlijke hapjes te maken voor gezelschappen. Met de recepten uit dit boek kun je met zeer weinig moeite enorm veel smaak geven aan je gerechten! Een echte aanrader als je ook eens op een andere manier wilt grillen.
Nog andere tips? Laat ze achter in de reacties!
Geef een reactie