Keuzewijzer – BBQ Geschenk

BBQ Cadeau tips!

Op deze pagina vind je alle producten die ideaal zijn om als geschenk te geven zijn aan een barbecue liefhebben! Deze producten zijn op vrijwel alle formaten kamado's en reguliere barbecue's te gebruiken en dat scheelt in twijfels!

Onze eigen toppers!

Onderstaande items zijn onze eigen producten van het merk Kamado Essentials. De geselecteerde producten zijn ideaal als cadeau, kwalitatief top en prijstechnisch gunstig! Een cadeaubon is altijd fijn om te geven - wij verzorgen dat deze in een leuke verpakking geleverd wordt. De sizzling plate kan op een bbq geplaatst worden en daarin kunnen verschillende gerechten bereid worden. Deze bestaat uit een gietijzeren pan, een houten houder en een gietijzeren vork om de pan mee op en van de bbq te halen. De Elektrische aansteker is ideaal voor elke bbq en helpt je binnen een minuut de bbq aan te steken! De Pizzasteen en Flex grill producten zijn voor een large model bbq - dit is het meest voorkomende model kamado!

BBQ Geschenken

Gietijzer! Een match made in heaven op elke BBQ

Gietijzer is een zeer goede warmtegeleider maar ook volledig bestendig tegen elke soort hitte, hierdoor is het geliefd bij elke bbq'er. Deze hittebestendigheid zorgt dat je bijvoorbeeld een gietijzeren pan (skillet) op vrijwel elke warmtebron kunt gebruiken, zoals bbq, kamado, gaspit, open vuur en ga zo maar door! Enkel inductie is niet te gebruiken. Een gietijzeren skillet wordt dusdanig heet dat een gerecht dat hierin geplaatst wordt vrijwel direct dichtschroeit, dit sluit het vocht van het gerecht in waardoor de smaken beter behouden blijven. Gietijzer is eenvoudig schoon te maken en aankoeken van gerechten is vrijwel onmogelijk wanneer deze goed behandeld is. Daarnaast gaat het een leven lang mee gaan als je hem tijdig goed behandeld, hiervoor hebben we een stappenplan opgesteld die je hier kunt vinden maar deze zijn ook ruim te vinden op het internet!

Gietijzeren skillets

BBQ Gereedschap

Elk goed stuk gereedschap draagt bij aan een beter resultaat of fijnere werkwijze en dit is bij barebcueën zeker niet ander. Voor elke soort bereiding is er een passend stuk gereedschap, daarnaast zijn er gereedschapsbundels waarin de belangrijkste zaken opgenomen zijn! EEn Elektrische BBQ aansteker is een ideaal cadeau wat voor elke bbq, vuurkorf of houtkachel te gebruiken is. Deze aansteker blaast gloeiend hete lucht waarmee je snel en vrijwel rookloos je bbq of vuurtje kunt aansteken. Daarnaast kan je hem gebruiken om de bbq of het vuur aan te wakkeren met de blaas-stand. Een Grid lifter altijd welkom - hiermee kan je eenvoudig je (hete) roosters van je bbq aftillen!

BBQ Gereedschap

BBQ Boeken

Een bron van inspiratie! Verschillende gerechten krijgen een podium met volledige uitleg over hoe je ze zelf thuis ook kunt bereiden. Gerechten zijn overal te vinden maar een fysiek boek om lekker in te kunnen bladeren en door geïnspireerd te raken is altijd fijner! Het boek 'Het ultieme Kamadoboek' geeft daarnaast ook voor beginnende kamado'ers veel tekst en uitleg over het gebruik van een kamado, verschillende grill-methoden en geeft toelichting op accessoires van een kamado en waarom je ze gebruikt. Daarnaast zitten er ook nog gerechten in ter inspiratie! De 'Smokey Goodness' boeken zijn van BBQ-guru en 'Black Smoke' restaurant eigenaar Jord Althuizen en staan bomvol overheerlijke gerechten en cocktails die bij de gerechten passen! De boeken van Bastard zijn inspiratie boeken met gerechten die specifiek op de Bastard gemaakt zijn!

BBQ Boeken

BBQ Thermometers

Een paar graden verschil in je gerecht kan een groot verschil zijn! Het verschil tussen medium-rare en medium is voor een échte liefhebber zeker al te proeven en al helemaal te zien. Een goede thermometer is daarom echt een must have zodat het gerecht te monitoren is tijdens het grillen en deze er tijdig afgehaald kan worden. Er zijn twee verschillende soorten thermometers, een hand-thermoter welke je vaak kunt uitklappen en kort in het gerecht steekt om de temperatuur op dat moment te meten én er zijn thermometers met probes die de gehele tijd de temperatuur meten en welke vervolgens op smartphone of tablet uit te lezen is via een app. Deze app geeft dan ook de mogelijkheid om alerts in te stellen zodat je een seintje krijgt op het moment dat je gerecht de ingestelde temperatuur bereikt of bij sommige - zoals de Meater en de Dome Thermometer - zelfs als de temperatuur van de bbq buiten een bepaald spectrum gaat. Meater is vrijwel de absolute top van de thermometer wereld en berekend zelfs voor je hoe lang je gerecht nog nodig heeft om de ingestelde temperatuur te bereiken en hoelang het hierna moet 'rusten' om een maximaal sappig stukje te krijgen! Alle thermometers met probes kunnen maximaal 6 probes tegelijkertijd aan, standaard zijn er twee bijgeleverd (wat meestal ook voldoende is), losse probes zijn echter ook bij te bestellen!

BBQ Thermometers

Dutch ovens

Een dutch oven is een gietijzeren braad/stoof-pan waarin je heerlijk kunt stoven! Deze braadpannen zijn op alle warmtebronnen te gebruiken, op inductie na. Ze worden zelfs in open vuren gezet met wat kolen op het deksel om gerechten lekker lang te laten sudderen. De dutch ovens zijn in verschillende maten te verkrijgen, deze passen vrijwel allemaal op elke kamado, enkel voor een compact kamado is een compact Dutch oven écht nodig. Een dutch oven is een geliefd product en is een uitstekend cadeau om te geven! Het gietijzer (mits goed behandeld volgens stappanplan) voorkomt aankoeken en is dus eenvoudig schoon te maken, daarnaast gaat de dutch oven een leven lang mee als deze goed behandeld wordt volgens het stappenplan! Er is zelfs een gietijzeren brood-pan beschikbaar om brood in te bakken!

Dutch ovens

Smaakmakers!

Een stuk vlees, vis of groente is vaak op zichzelf al heerlijk, echter zijn ze nog lekkerder te maken met deze dry-rubs en sauzen! Een dry-rub is een kant en klare kruidenmix die je over je gerecht strooit voor het grillen of soms zelfs al een dag voor het grillen (bijv. bij pulled pork of brisket) om deze maximaal in te laten trekken. We hebben hieronder een aantal bundels gemaakt van smaken die óf goed samen gaan voor een type gerecht of juist een diverse bundel zijn waarmee je veel verschillende gerechten mee op smaak kunt brengen! Wil je liever een rub of saus los bestellen? Kijk dan even bij onze Rubs of Sauzen! We voeren een aantal merken; Noskos is een bekende Nederlandse BBQ-guru met een eigen Youtube kanaal die de heerlijkste recepten maakt en laat zien. Hij heeft eigen rubs gemaakt voor specifieke gerechten/soorten vlees. Blues Hogs is een Amerikaanse leverancier die de échte Amerikaanse bbq smaak in je huis brengt voor diverse gerechten. Angus & Oink is een Amerikaanse smaakmaker die elk gerecht naar een hoger niveau kan tillen! Angus & Oink heeft veel voor varken en voor steak!

BBQ Rubs & Sauzen

Overige cadeau’s!

Onderstaand vind je nog specifieke geschenken die goed te geven zijn aan een bbq liefhebber! Het zijn diverse artikelen die óf specifiek zijn voor een merk of juist breed toepasbaar. Een speciale uitleg geven we voor Bricnic – Deze keramische kookstenen zijn op een bbq of in een kampvuur of welke vorm van warmtebron dan ook te plaatsen met heerlijke bereidingen erin. De kooksteen warmt op en kookt of stoomt langzaam het gerecht binnenin. Denk hierbij aan verschillende soorten groente, aardappelen of zelfs kaasfondue! De keramische binnenkant zorgt dat je hem eenvoudig schoon kunt maken!

Zelf borrelplank ontwerpen!

 

Een persoonlijk ontworpen cadeau is uiterst persoonlijk en leuk om te geven! Onderstaande borrelplanken zijn naar wens te graven en zullen gegraveerd geleverd worden – laat je creatieve geest zijn gang gaan! Let hierbij wel op dat deze ongeveer drie dagen nodig hebben voor productie en gravering.

Je hebt het product toegevoegd aan je winkelwagen: