Saucijzenbroodjes wie kent ze niet? Wie aan een kamado denkt, denkt niet direct aan een saucijzenbroodje. Maar het is het proberen waard want júíst van de kamado smaken deze saucijzenbroodjes extra lekker.
Er bestaat geen echt authentiek recept voor een lekker saucijzenbroodje, omdat iedere familie vaak een generaties oud recept heeft voor dit populaire recept. Daarom delen wij graag een recept uit moeders keuken, een recept waar jong oud zich de vingers bij aflikt.
Wij vinden het op de hieronder beschreven manier heerlijk. Maar je kunt er natuurlijk ook je eigen draai aan geven.
Benodigdheden:
- Pizzasteen
- Divide and Conquer of Plate setter
- Houtskool
- Elektrische aansteker of aanmaakblokjes
- Dome thermometer
- Roomboter bladerdeeg
Recept voor 15 broodjes Vulling:
- 1 kilo rundergehakt
- 5 eetlepels curry (hela)
- 3 eetlepels sweet chilisaus
- 1 eetlepel mosterd
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels gehaktkruiden
- 1 eetlepel maggi
- 2 eieren + 1 extra ei voor over de broodjes
- 5 eetlepels broodkruimels
Kamado: Temperatuur 170 graden, indirect.
- Stap 1: Zet de Kamado aan
- Stap 2: Maak de vulling
- Stap 3: Stop de vulling in het bladerdeeg
- Stap 4: bestrijk de saucijzenbroodjes met eigeel.
- Stap 4: Smeer de warme pizzasteen in met boter op de plekken waar de broodjes komen te liggen.
- Stap 5: Leg de saucijzenbroodjes op de pizzasteen.
- Stap 6: Na ongeveer 35 min zijn ze klaar.
Eet smakelijk!
Geef een reactie